donderdag 18 oktober 2018

The Rah Band - Clouds across the moon -


Clouds across the moon is een single van Richard Anthony Hewson met zijn RAH Band, zijnde Hewsons elektronisch orkest. Het is afkomstig van hun album Mystery. De RAH Band, waarbij bij dit plaatje Richards toenmalige vrouw Liz zong, bracht talloze singles uit, maar deze single is de enige die de Nederlandse en Belgische hitparades wist te bereiken. Hewson moest het ook niet hebben van zijn eigen nummers; hij was muziekproducent en arrangeur van/voor tientallen andere artiesten. In 2007 bracht Richard Hewson het nummer opnieuw uit, ditmaal met een andere zangeres: Emma Charles. Er zijn covers bekend van Yoshinori Sunahara (1995), Regine Velasquez (2008) en Ely Bruna (2010). Het lied, deels gebaseerd op sciencefiction, gaat over een gesprek van een vrouw die haar jaarlijks gesprek heeft met haar man, die op een ruimtereis is naar Mars.

Chanice - I love yorur smile -


I Love Your Smile is een nummer van de Amerikaanse zangeres Shanice uit 1991. Het is de eerste single van haar tweede studioalbum Inner Child. Aan het eind van het nummer is Janet Jackson lachend te horen. "I Love Your Smile" werd een grote top 10-hit in Noord-Amerika, Europa en Oceanië. In de Amerikaanse Billboard Hot 100 bereikte het de 2e positie. In de Nederlandse Top 40 werd het een nummer 1-hit, en in de Vlaamse Radio 2 Top 30 haalde het de 5e positie.

Inner Circle


Inner Circle, 1976 Inner Circle is een reggae-groep uit Jamaica. Hoewel de groep al in 1968 werd opgericht door de broers Ian and Roger Lewis, is zij vooral bekend van één enkele hit: Sweat (a la la la la long), die in 1992 in Nederland de Nummer 1-positie haalde. Inner Circle is opgericht in het begin van de jaren zeventig van de 20e eeuw door de broers Ian en Roger Lewis, Stephen Cooe, Richard Daley en Michael Cooper. Toen de laatste drie verdergingen in de groep Third World, kwamen drummer Calvin McKenzie en keyboardspelers Charles Farquharson en Bernard Harvey bij de groep. Toen ook zanger Jacob Miller bij Inner Circle kwam, ontstonden de eerste successen: Music machine en Mary Mary. Eind jaren 70 was Jacob Miller op Jamaica zelfs populairder dan Bob Marley. In maart 1980 kwam Jacob Miller echter om bij een auto-ongeluk, waarna de band uit elkaar viel. Alleen de broers Lewis bleven over met Bernard Harvey. In 1987 kwam Inner Circle met een nieuw album, nadat de zanger Carlton Coffey bij de groep was gekomen. Niet veel later sloten ook Lance Hall (drums) and Lester Adderley (gitaar) zich aan, en tekende Inner Circle een platencontract bij WEA/Metronome. In 1992 werd hun single Sweat (A La La La La Long) een internationale hit. Haar opvolger "Bad Boys" werd een bescheiden hitje, maar zou wel de leadermuziek van de Amerikaanse realityserie Cops worden.