zaterdag 3 april 2021

Sash ! La Primavera  • Sash!
    is een Duits eurodance-http://dj-producer-trio dat eind jaren 90 een aantal wereldwijde hits scoorde, waarvan Encore Une Fois en Ecuador de bekendste zijn. De groep is actief sinds 1995 en heeft wereldwijd meer dan 17 miljoen platen verkocht.

   Sash! bestaat uit de volgende personen:

   • Sascha Lappessen (Nettetal, 10 juni 1970)
   • Thomas "Alisson" Lüdke (Mönchengladbach, 4 februari 1966)
   • Ralf Kappmeier (Wuppertal, 15 juni 1966)

   Lappessen vormde het "gezicht" van Sash!, doet optredens en was te zien in videoclips. Lüdke en Kappmeier werkten alleen in de studio, en waren incidenteel te zien op de achtergrond van die videoclips.

   Het werk van Sash! werd voornamelijk gekenmerkt door gangbare dance-deuntjes met vocals van veel verschillende zangers en zangeressen. Verder stond Sash! bekend voor het gebruik van verschillende talen, waaronder Deens, Fins, Frans, Engels, Italiaans, Japans, Spaans en verschillende Niger-Congotalen. Opvallend genoeg werd nooit een enkele song gemaakt in de taal van hun land van herkomst: Duits.

     

   vrijdag 2 april 2021

   No Mercy - When i die

   No Mercy is een Amerikaanse popgroep, die halverwege de jaren 90 van de twintigste eeuw korte tijd enorm populair was. No Mercy bestaat uit Marty Cintron (geboren op 24 september 1971 in New York) en de tweelingbroers Ariel en Gabriel Hernandez (geboren op 3 juni 1971). Ariel en Gabriel Hernandez werden geboren in Cuba, maar vluchtten als kinderen met hun vader naar Miami. In 1991 bracht No Mercy een eerste single uit onder de naam Gemini. Deze single werd geen succes. In 1995 leerde de groep producer Frank Farian (bekend van Boney M en Milli Vanilli) kennen. Al snel volgden de eerste hits. Hun grootste succes boekte de groep in 1997, toen het nummer When I die in onder meer Nederland een nummer 1-hit werd. In totaal scoorde de groep in 1996 en 1997 vijf hits in Nederland: When I die, Please don't go, Kiss you all over, Where do you go en Hello how are you. Het is lange tijd stil geweest rond No Mercy, maar in 2007 is er een nieuw album uitgebracht, met de titel Day by Day. Bron : wikipedia

   donderdag 1 april 2021

   Boyzone - Everyday i love you

   Het idee voor Boyzone kwam in 1993 van muziekmanager Louis Walsh. Geïnspireerd door het succes van de Britse jongensgroep Take That besloot hij tot de oprichting van een gelijkaardige Ierse variant. Op zoek naar groepsleden plaatste hij een advertentie in de Ierse kranten en kreeg meer dan 300 reacties. De audities vonden in november 1993 plaats in Dublin. Uiteindelijk werden Ronan Keating, Stephen Gately, Keith Duffy, Shane Lynch, Mark Walton en Richard Rock (de zoon van Dickie Rock) geselecteerd. Rock verliet de groep echter al snel na meningsverschillen met Keating. Hij werd vervangen door Mikey Graham. Later verliet ook Walton de groep; hij werd niet vervangen.

   Walsh probeerde bij diverse platenmaatschappijen een overeenkomst te sluiten voor Boyzone, maar aanvankelijk zonder succes. De groep kreeg in 1994 uiteindelijk een contract bij PolyGram en bracht daar de eerste single uit: Working my way back to you, oorspronkelijk een nummer van The Four Seasons. Hiermee scoorde Boyzone een grote hit in de Ierse hitlijsten.