zaterdag 24 april 2021

Milk inc. In my eyes

 

Milk Inc. is een Belgische dance-act, bestaande uit producers Regi PenxtenFilip Vandueren en zangeres Linda Mertens. Bij de liveshows werden ze bijgestaan door toetsenist Peter Schreurs en drummer Michael Schack. Penxten en Mertens vormden samen het gezicht van Milk Inc. In Vlaanderen haalden 31 van hun 34 singles de top 10 in de officiële hitlijst.

Bron; Wikipedia

vrijdag 23 april 2021

Solid HarmoniE - I'll Be There for You

 

De groep brak eind 1997 definitief door met de single I'll Be There for You en het naamloze debuutalbum, dat in Nederland de nummer 1-positie behaalde en met goud werd onderscheiden. De sound van de band werd vanaf nu gekenmerkt door de productie van Max Martin, die al eerder werkte met onder andere Ace of Base, de Backstreet Boys en Robyn. Andere hits van Solid HarmoniE waren I Want You to Want MeI Wanna Love You en To Love Once Again.

donderdag 22 april 2021

Ricky Martin en Christina Aguilera - Nobody wants to be lonely

 

"Nobody Wants to Be Lonely" was de vijfde single van Christina Aguilera, een duet met Ricky Martin. De single was in 2002 genomineerd voor een Grammy Award in de categorie "Best Pop Collaboration with Vocals", maar verloor van de single "Lady Marmalade" van Lil' KimMýaP!nk en Aguilera zelf.

Bron : Wikipedia

woensdag 21 april 2021

Boyzone - Words

 

Na het uiteenvallen van Take That in 1996 werd Boyzone de populairste Europese jongensgroep. Het tweede album, A different beat, werd uitgebracht in het najaar van 1996 en verkocht wereldwijd twee miljoen exemplaren. De Bee Gees-cover Words werd een internationale hit en leverde Boyzone zijn eerste nummer 1-hit op in het Verenigd Koninkrijk. Andere singles van het album hadden buiten het Verenigd Koninkrijk en Ierland echter veel minder succes.

Bron : wikipedia

dinsdag 20 april 2021

Evanescence - My Immortal

De band bestond oorspronkelijk alleen uit Amy Lee (zang/piano/gitaar/harp) en Ben Moody (gitaar, piano). Ze ontmoetten elkaar op een kamp, waar ze erachter kwamen dat hun muzieksmaken niet ver uit elkaar lagen, en ze begonnen samen nummers te schrijven en te spelen in lokale gelegenheden. Zo ontstond Evanescence. Tijdens concerten vulden John LeCompt (gitaar) en Rocky Gray (drums) de band altijd aan.

Lee en Moody zijn lange tijd de basis gebleven van de band. Des te opmerkelijker was het dat Moody eind 2003 opstapte, midden in een tour door Europa. In 2005 volgde Terry Balsamo Moody als gitarist op. Het is niet helemaal zeker waarom Moody opstapte, maar volgens een interview met Amy in het tijdschrift Aardschok omdat hij met zichzelf in de knoop zat. Ook het muzikale meningsverschil (Moody wilde zo veel mogelijk cd's verkopen, Lee wilde meer de creatieve kant op) speelde mee. In de zomer van 2006 stopte ook bassist Will Boyd. Hij zag het niet zitten om opnieuw te gaan toeren. Tim McCord werd zijn opvolger.

Op 4 mei 2007 maakte de LA Daily Newspaper bekend dat John LeCompt door zangeres Amy Lee, naar eigen zeggen zonder een goede reden, uit de band gezet was. LeCompt maakte daarna bekend dat drummer Rocky Gray ook stopte met Evanescence, omdat ze al hun energie in de nieuwe band Machina wilden steken. Rocky Gray en John Lecompt werden vervangen door Will Hunt en Troy Mclawhorn, beiden van Dark New Day.

Op 7 augustus 2015 werd bekend dat gitarist Terry Balsamo de band ging verlaten. Jen Majura werd gepresenteerd als het nieuwe bandlid.

Bron : Wikipedia

 

maandag 19 april 2021

ALLURE _ Last Change

 

1997 vormden Alia Davis, Lalisha McClean, Akissa Mendez en Linnie Belcher de groep Allure. Hun eerste single Head Over Heels (met Nas) behaalde een 18de plaats in Groot-Brittannië en een 35ste plaats in de Verenigde Staten. Hun eerste album Allure bevatte ook de hitsingle All Cried Out (met 112). In 2004 namen ze nog een single op met Elephant Man.

Bron : wikipedia

zondag 18 april 2021

Touch of Joy - Don't give it up

 

Touch of Joy was een Belgische muziekband bestaande uit Sandy Boets en Sergio Quisquater. Boets werd bekend door mee te doen aan de Soundmixshow in 1993, toen ze Whitney Houston imiteerde. Op haar negende leerde ze Sergio Quisquater kennen.

Eind 1994 ontstond hun groep Taste Of Joy. Hun eerste single werd "You're My Baby" en het duo verscheen voor het eerst op tv. Met hun tweede single, "You've Got To Try", verschenen ze voor het eerst in de hitlijsten. Hun eerste album, Together Forever verscheen dan op 25 september 1995. De oorspronkelijke groepsnaam werd het jaar erop veranderd tot Touch Of Joy, omdat in Canada al een groep bleek te bestaan met deze naam.

Hun eerste grote hit kwam met "Don't Give It Up", dat op 6 september 1996 was verschenen. Het nummer stond 13 weken in de hitlijsten en haalde een zevende plaats in de Ultratop 50. De volgende single, "Enjoy", deed het nog beter en haalde een tweede plaats. Het gelijknamige album behaalde goud. In korte tijd ontpopte het duo zich tot hitmachine met enkele singles: "Please Don't Go", "Come On And Get Up", "Wild" en "Let's Go Crazy" werden alle hits. Op 1 oktober 1998 werd een nieuw album, Dance To The Rhythm voorgesteld, waaruit de single "Feel All Right" een nieuwe hit werd.

Bron : Wikipedia