zaterdag 17 april 2021

All 4 One - I swear

I swear is een lied geschreven door Gary Baker en Frank J. Myers. Onderwerp is de liefde, waarbij de ene partner eeuwige liefde zweert ten opzichte van de andere. Het liedje werd eerst opgenomen door John Michael Montgomery, vlak daarna door All-4-One. Daarna volgden (gegevens 2015) nog een tiental covers van onder meer Smokie en Donny en Marie Osmond. Het lied werd overigens door Albert West in het Nederlands uitgevoerd onder de titel Voor jou, de vertaling was van Cees Stolk.

Gary Baker was zelf trouwens ook een keer te horen in dit lied. Die versie verscheen in Duitsland als gevolg van het televisieprogramma Popstars: Girls forever. Het haalde daar een bescheiden plaats in de hitparade.

Bron : Wikipedia

 


.

vrijdag 16 april 2021

ABBA TEENS - Mamma Mia

 

A*Teens was een Zweedse popgroep met een Engelstalig repertoire. De groep werd in 1998 in Stockholm gevormd, eerst onder de naam ABBA*Teens, later als A*Teens. In 1999 (25 jaar na de overwinning van ABBA op het Eurovisiesongfestival) brachten ze hun eerste album genaamd "The ABBA Generation" uit. Later volgden "Teen Spirit", "Pop 'til you drop!", "New Arrival" en "A*Teens Greatest Hits". Het eerste album bestond, zoals de naam aangeeft, voor 100% uit ABBA-covers, de andere uit eigen werk. Wereldwijd verkocht de band zo'n 1,5 miljoen singles en 8 miljoen albums. In 2006 besloot de band - na jaren van hard werken en toeren rond de wereld - A*Teens een tijdje in de ijskast te zetten. Tot op heden is de groep niet teruggekeerd.

Bron : Wikipedia

donderdag 15 april 2021

Def Dames Dope - Feel Free

 

Def Dames Dope werd begin jaren 90 opgericht door Larissa en Axana Ceulemans. Zij vroegen Phil Wilde en Peter Bauwens, die een muziekproductiebedrijfje vormden. Phil Wilde boekte op dat moment reeds grote successen met 2Unlimited, samen met Jean-Paul Decoster. De act van Def Dames Dope werd hierna gecomplementeerd met vier danseressen. In de zomer van 1993 wonnen ze de Radio 2 Zomerhit met Ain't Nothing To It.

In Zuid-Afrika toerde de groep in het voorprogramma van Latoya Jackson. Def Dames Dope haalde de hitlijsten in Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Canada en Israël. In 1995 bracht de band een tweede album uit, waarop zangeres Axana Ceulemans de teksten verzorgde.

Na de gloriejaren van 1993 tot 1996, volgde een rustperiode van 6 jaar. In de zomer van 2002 bracht Def Dames Dope (met Snake, TRS, H2O en Tabasco) nog een reünie-single Beep Beep uit zonder medewerking van Wilde & Bauwens. De single werd geen groot succes. Op 10 april 2010 stond de groep met z'n vijven (Snake, Can-D-Cash, TRS, H20 & Tabasco) op het podium in Hasselt tijdens I love the 90's.

In 2016 kondigden de zussen Ceulemans een comeback aan, met nieuw materiaal. Behalve de zussen geven twee dansers de vernieuwde groep vorm. Hun naam wordt sindsdien geschreven als "Def Dames Dope®".  In 2019 houdt de groep er opnieuw mee op en geeft ze een afscheidstournee.

Bron : Wikipediawoensdag 14 april 2021

Sarah & Koen Wauters -You are the reason

Sarah De Koster (Leuven, 20 april 1981), professioneel beter bekend als Sarah, is een Vlaamse zangeres.

De Koster werd bekend door haar overwinning in de Soundmixshow in 1997. Ze kreeg een platencontract en nam tot op heden drie albums op, waarmee ze grote successen behaalde. Haar laatste album dateert van 2003, sindsdien is ze minder actief. Ze nam wel nog enkele duetten op, met Raf Van Brussel en Koen Wauters

Koen Maria Gaston Wauters (Halle, 17 september 1967) is een Nederlandstalige Belgische zanger en frontman van de groep Clouseau. Daarnaast is hij televisiepresentator en acteur..

Bron : Wikipedia

 

dinsdag 13 april 2021

Steps - After the love was gone

Steps is een Britse popgroep die een aantal hits had. De band bestaat uit Ian 'H' Watkins, Claire Richards, Faye Tozer, Lisa Scott-Lee en Lee Latchford Evans. In alle videoclips kwamen eigen danspasjes voor. Deze danspasjes zaten bij de meeste van hun singles zodat fans mee konden dansen met de muziek, hetgeen de naam Steps verklaart.

Met hun tweede single Last thing on my mind scoorde Steps in België zijn allereerste nummer 1-hit. De single stond 10 weken bovenaan de hitlijsten. De opvolger, One for sorrow, bereikte eveneens de hoogste plaats in de hitparade. Ook 5 6 7 8 en Heartbeat/Tragedy bereikten de top 10.

Steps werd opgericht op 7 mei 1997. De vijf leden die de groep zouden vormen werden gezocht via een auditie, uiteindelijk waren deze vijf Claire Richards, Faye Tozer, Lisa Scott-LeeIan Watkins, ook bekend als H., en Lee Latchford-Evans. Op 26 december 2001 ging de groep uit elkaar. Na de breuk kregen H and Claire nog een programma op de BBC. Ze gingen ook als duo verder en scoorden in het Verenigd Koninkrijk hits met DJHalf a heart en All out of love. Lisa deed mee aan het programma Dancing on Ice. In 2007 maken Faye en Claire hun comeback met een soloplaat.

Bron : Wikipedia

maandag 12 april 2021

Gabrielle - Rise

Gabrielle had de geboortenaam Louise Bobb. Toen ze begon aan haar zangcarrière nam ze de artiestennaam Gabrielle aan.

Gabrielle verdiende begin jaren 90 nog de kost als secretaresse, maar 's avonds trad ze veel op in clubs en bars in Londen. Met haar soulvolle stem duurde het niet lang voordat ze ontdekt werd door producers voor een plaatopname. In 1991 maakte ze een demo van Dreams, waarbij ze Fast car van Tracy Chapman samplede. De single werd niet officieel uitgebracht, omdat Chapman haar akkoord niet had gegeven, maar illegale kopieën ervan werden veel gedraaid op Londense dance-stations en in clubs. Twee jaar later werd Dreams opnieuw opgenomen (nu zónder sample) en officieel uitgebracht. Het gevolg was een Britse nummer 1-hit en een Nederlandse top 10-notering.

Eind 1993 verscheen haar debuutalbum Find your way, dat goed werd ontvangen. Hierna nam Gabrielle een pauze; ze werd moeder, nam een sabbatical en kwam pas in 1996 terug met nieuw werk. De in dat jaar verschenen single Give me a little more time, afkomstig van haar tweede album Gabrielle, werd een bescheiden hit. Het album was lang niet zo succesvol als haar debuutplaat Find your way, maar haar status als een van de beste Britse soulzangeressen werd er wel door bevestigd.

Eind 1999 bracht ze haar derde album uit, Rise. Het titelnummer ervan werd in het voorjaar van 2000 een redelijk grote hit in verschillende landen, waaronder in Nederland. In het Verenigd Koninkrijk werd het Gabrielle's tweede nummer 1-hit. In 2001 boekte ze ook nog een succes met de single Out of reach.

Na 2001 verdween Gabrielle uit de schijnwerpers. Haar albums Play to win (2004) en Always (2007) werden slechts in het Verenigd Koninkrijk opgemerkt. 25 jaar na haar doorbraak bracht Gabrielle in 2018 het album Under my skin uit, haar eerste studioalbum in elf jaar tijd.

Bron :Wikipedia

zondag 11 april 2021

Run DMC - It's like that

It's Like That is de debuutsingle van de Amerikaanse hiphopgroep Run-DMC, uitgebracht in 1983 door Profile Records. Het nummer werd geremixt door house DJ Jason Nevins in 1997. Zijn versie werd oorspronkelijk uitgebracht in 1997 op 10 "vinyl in de VS, en werd een slaper hit in 1998. Het verkocht wereldwijd ongeveer vijf miljoen exemplaren, waardoor het tot de best verkopende singles of aller tijden behoort.

In 2008 stond het op nummer 40 op VH1's 100 Greatest Hip-Hop Songs. 
Bron : Wikipedia