donderdag 8 april 2021

Vanda Vanda - Love of my live

 VandaVanda was een Belgische popgroep, die gevormd werd tijdens het populaire VT4-programma Popstars. Deze voorloper van andere talentenjachten als Idool en Star Academy volgde de zoektocht naar een nieuwe, gemengde popgroep.

Als winnaars kwamen uiteindelijk Karolien Quintens (Karo), Tiziana Scapin (Titi), Iris Van Hoof, Frédéric Godecharle en Hans De Jonghe uit de bus.

Na deze overwinning tekenden ze een platencontract bij Warner Music en scoorden ze meteen een #1-hit met hun eerste single Sunshine After The Rain. Nadien scoorde de groep ook nog enkele kleinere hits en brachten ze een vrij succesvol eerste album uit.

In 2002 namen ze deel aan de preselecties voor het Eurovisiesongfestival. Vooraf werden ze getipt als een van de topfavorieten, maar de groep haalde uiteindelijk niet eens de finale. Kort hierop werd het platencontract tussen Warner en de groep verbroken.

woensdag 7 april 2021

The Three Musketeers - All For Love

 

All for love is een gezamenlijke single van Bryan AdamsRod Stewart en Sting. Schrijvers van het lied zijn echter Adams, Mutt Lange en Michael Kamen. Het lied is geschreven voor de film The Three Musketeers. De titel verwijst naar een citaat uit de films Eén voor allen, allen voor één. De single werd een wereldwijd succes met nummer-1 notities in een aantal landen. In Nederland en België kwam het niet zover.

Bron: Wikipedia

dinsdag 6 april 2021

Backstreet Boys - Shape of my heart


De Backstreet Boys is een Amerikaanse boyband uit OrlandoFlorida, die is opgericht in 1993 en bestaat uit Nick CarterBrian LittrellAJ McLeanHowie Dorough en Kevin Richardson (hij verliet de groep in 2006, maar keerde in 2012 terug).

Bron : Wikipedia


maandag 5 april 2021

Steps - One for sorrow

 


Steps is een Britse popgroep die een aantal hits had. De band bestaat uit Ian 'H' Watkins, Claire Richards, Faye Tozer, Lisa Scott-Lee en Lee Latchford Evans. In alle videoclips kwamen eigen danspasjes voor. Deze danspasjes zaten bij de meeste van hun singles zodat fans mee konden dansen met de muziek, hetgeen de naam Steps verklaart.

Met hun tweede single Last thing on my mind scoorde Steps in België zijn allereerste nummer 1-hit. De single stond 10 weken bovenaan de hitlijsten. De opvolger, One for sorrow, bereikte eveneens de hoogste plaats in de hitparade. Ook 5 6 7 8 en Heartbeat/Tragedy bereikten de top 10.

Steps werd opgericht op 7 mei 1997. De vijf leden die de groep zouden vormen werden gezocht via een auditie, uiteindelijk waren deze vijf Claire Richards, Faye Tozer, Lisa Scott-Lee, Ian Watkins, ook bekend als H., en Lee Latchford-Evans. Op 26 december 2001 ging de groep uit elkaar. Na de breuk kregen H and Claire nog een programma op de BBC. Ze gingen ook als duo verder en scoorden in het Verenigd Koninkrijk hits met DJHalf a heart en All out of love. Lisa deed mee aan het programma Dancing on Ice. In 2007 maken Faye en Claire hun comeback met een soloplaat.

Bron : Wikipedia

zondag 4 april 2021

Live - they stood up for loveThey stood up for love is een nummer van de Amerikaanse band Live en was het derde en laatste nummer van hun album The distance to here dat als single werd uitgegeven.

Het nummer kwam op 17 juni 2000 binnen in de Vlaamse Ultratop 50 en bereikte op 22 juli de nummer 1-positie, die het voor twee weken behield. Het stond in totaal 19 weken in de Ultratop 50 en was een van de tien meest verkochte singles van 2000 in Vlaanderen.[1] In de Nederlandse Mega top 100 bereikte het nummer de 44e plaat   Bron : wikipedia

zaterdag 3 april 2021

Sash ! La Primavera  • Sash!
    is een Duits eurodance-http://dj-producer-trio dat eind jaren 90 een aantal wereldwijde hits scoorde, waarvan Encore Une Fois en Ecuador de bekendste zijn. De groep is actief sinds 1995 en heeft wereldwijd meer dan 17 miljoen platen verkocht.

   Sash! bestaat uit de volgende personen:

   • Sascha Lappessen (Nettetal, 10 juni 1970)
   • Thomas "Alisson" Lüdke (Mönchengladbach, 4 februari 1966)
   • Ralf Kappmeier (Wuppertal, 15 juni 1966)

   Lappessen vormde het "gezicht" van Sash!, doet optredens en was te zien in videoclips. Lüdke en Kappmeier werkten alleen in de studio, en waren incidenteel te zien op de achtergrond van die videoclips.

   Het werk van Sash! werd voornamelijk gekenmerkt door gangbare dance-deuntjes met vocals van veel verschillende zangers en zangeressen. Verder stond Sash! bekend voor het gebruik van verschillende talen, waaronder Deens, Fins, Frans, Engels, Italiaans, Japans, Spaans en verschillende Niger-Congotalen. Opvallend genoeg werd nooit een enkele song gemaakt in de taal van hun land van herkomst: Duits.

     

   vrijdag 2 april 2021

   No Mercy - When i die

   No Mercy is een Amerikaanse popgroep, die halverwege de jaren 90 van de twintigste eeuw korte tijd enorm populair was. No Mercy bestaat uit Marty Cintron (geboren op 24 september 1971 in New York) en de tweelingbroers Ariel en Gabriel Hernandez (geboren op 3 juni 1971). Ariel en Gabriel Hernandez werden geboren in Cuba, maar vluchtten als kinderen met hun vader naar Miami. In 1991 bracht No Mercy een eerste single uit onder de naam Gemini. Deze single werd geen succes. In 1995 leerde de groep producer Frank Farian (bekend van Boney M en Milli Vanilli) kennen. Al snel volgden de eerste hits. Hun grootste succes boekte de groep in 1997, toen het nummer When I die in onder meer Nederland een nummer 1-hit werd. In totaal scoorde de groep in 1996 en 1997 vijf hits in Nederland: When I die, Please don't go, Kiss you all over, Where do you go en Hello how are you. Het is lange tijd stil geweest rond No Mercy, maar in 2007 is er een nieuw album uitgebracht, met de titel Day by Day. Bron : wikipedia