maandag 12 april 2021

Gabrielle - Rise

Gabrielle had de geboortenaam Louise Bobb. Toen ze begon aan haar zangcarrière nam ze de artiestennaam Gabrielle aan.

Gabrielle verdiende begin jaren 90 nog de kost als secretaresse, maar 's avonds trad ze veel op in clubs en bars in Londen. Met haar soulvolle stem duurde het niet lang voordat ze ontdekt werd door producers voor een plaatopname. In 1991 maakte ze een demo van Dreams, waarbij ze Fast car van Tracy Chapman samplede. De single werd niet officieel uitgebracht, omdat Chapman haar akkoord niet had gegeven, maar illegale kopieën ervan werden veel gedraaid op Londense dance-stations en in clubs. Twee jaar later werd Dreams opnieuw opgenomen (nu zónder sample) en officieel uitgebracht. Het gevolg was een Britse nummer 1-hit en een Nederlandse top 10-notering.

Eind 1993 verscheen haar debuutalbum Find your way, dat goed werd ontvangen. Hierna nam Gabrielle een pauze; ze werd moeder, nam een sabbatical en kwam pas in 1996 terug met nieuw werk. De in dat jaar verschenen single Give me a little more time, afkomstig van haar tweede album Gabrielle, werd een bescheiden hit. Het album was lang niet zo succesvol als haar debuutplaat Find your way, maar haar status als een van de beste Britse soulzangeressen werd er wel door bevestigd.

Eind 1999 bracht ze haar derde album uit, Rise. Het titelnummer ervan werd in het voorjaar van 2000 een redelijk grote hit in verschillende landen, waaronder in Nederland. In het Verenigd Koninkrijk werd het Gabrielle's tweede nummer 1-hit. In 2001 boekte ze ook nog een succes met de single Out of reach.

Na 2001 verdween Gabrielle uit de schijnwerpers. Haar albums Play to win (2004) en Always (2007) werden slechts in het Verenigd Koninkrijk opgemerkt. 25 jaar na haar doorbraak bracht Gabrielle in 2018 het album Under my skin uit, haar eerste studioalbum in elf jaar tijd.

Bron :Wikipedia

zondag 11 april 2021

Run DMC - It's like that

It's Like That is de debuutsingle van de Amerikaanse hiphopgroep Run-DMC, uitgebracht in 1983 door Profile Records. Het nummer werd geremixt door house DJ Jason Nevins in 1997. Zijn versie werd oorspronkelijk uitgebracht in 1997 op 10 "vinyl in de VS, en werd een slaper hit in 1998. Het verkocht wereldwijd ongeveer vijf miljoen exemplaren, waardoor het tot de best verkopende singles of aller tijden behoort.

In 2008 stond het op nummer 40 op VH1's 100 Greatest Hip-Hop Songs. 
Bron : Wikipediazaterdag 10 april 2021

Aerosmith - I Don't Want to Mis a Thing

I Don't Want to Miss a Thing is een nummer van de Amerikaanse rockband Aerosmith uit 1998. Het is de eerste single van de soundtrack van de film Armageddon. Liv Tyler, dochter van Aerosmith-zanger Steven Tyler, speelt een van de hoofdrollen in deze film.

Het nummer, dat over relatieproblemen gaat, werd wereldwijd een gigantische hit, en werd in alle landen waar het genoteerd stond (met uitzondering van Spanje en Japan) een top 10-hit. Ook werd het in veel landen een nummer 1-hit, zoals in thuisland de Verenigde Staten met een nummer 1 notering in de Billboard Hot 100 en in het Verenigd Koninkrijk met een nummer 1 notering in de IK Singles Chart.

In Nederland was de plaat in week 32 van 1998 Megahit op Radio 3FM en in week 33 van 1998 Alarmschijf op Radio 538. De plaat werd een gigantische hit en bereikte de 3e positie in zowel de Nederlandse Top 40 als de Mega Top 100. Daarnaast behaalde de plaat ook Goud in Nederland.

In België bereikte de plaat de 3e positie in zowel de Vlaamse Ultratop 50 als de Vlaamse Radio 2 Top 30.

Tevens staat de plaat regelmatig genoteerd in de jaarlijkse NPO Radio 2 Top 2000

Bron : Wikipedia.

 

vrijdag 9 april 2021

Steps -It's teh way you make me feel

Steps is een Britse popgroep die een aantal hits had. De band bestaat uit Ian 'H' Watkins, Claire Richards, Faye Tozer, Lisa Scott-Lee en Lee Latchford Evans. In alle videoclips kwamen eigen danspasjes voor. Deze danspasjes zaten bij de meeste van hun singles zodat fans mee konden dansen met de muziek, hetgeen de naam Steps verklaart.

Met hun tweede single Last thing on my mind scoorde Steps in België zijn allereerste nummer 1-hit. De single stond 10 weken bovenaan de hitlijsten. De opvolger, One for sorrow, bereikte eveneens de hoogste plaats in de hitparade. Ook 5 6 7 8 en Heartbeat/Tragedy bereikten de top 10.

Steps werd opgericht op 7 mei 1997. De vijf leden die de groep zouden vormen werden gezocht via een auditie, uiteindelijk waren deze vijf Claire Richards, Faye Tozer, Lisa Scott-Lee, Ian Watkins, ook bekend als H., en Lee Latchford-Evans. Op 26 december 2001 ging de groep uit elkaar. Na de breuk kregen H and Claire nog een programma op de BBC. Ze gingen ook als duo verder en scoorden in het Verenigd Koninkrijk hits met DJHalf a heart en All out of love. Lisa deed mee aan het programma Dancing on Ice. In 2007 maken Faye en Claire hun comeback met een soloplaat.

Bron: Wikipedia

donderdag 8 april 2021

Vanda Vanda - Love of my live

 VandaVanda was een Belgische popgroep, die gevormd werd tijdens het populaire VT4-programma Popstars. Deze voorloper van andere talentenjachten als Idool en Star Academy volgde de zoektocht naar een nieuwe, gemengde popgroep.

Als winnaars kwamen uiteindelijk Karolien Quintens (Karo), Tiziana Scapin (Titi), Iris Van Hoof, Frédéric Godecharle en Hans De Jonghe uit de bus.

Na deze overwinning tekenden ze een platencontract bij Warner Music en scoorden ze meteen een #1-hit met hun eerste single Sunshine After The Rain. Nadien scoorde de groep ook nog enkele kleinere hits en brachten ze een vrij succesvol eerste album uit.

In 2002 namen ze deel aan de preselecties voor het Eurovisiesongfestival. Vooraf werden ze getipt als een van de topfavorieten, maar de groep haalde uiteindelijk niet eens de finale. Kort hierop werd het platencontract tussen Warner en de groep verbroken.

woensdag 7 april 2021

The Three Musketeers - All For Love

 

All for love is een gezamenlijke single van Bryan AdamsRod Stewart en Sting. Schrijvers van het lied zijn echter Adams, Mutt Lange en Michael Kamen. Het lied is geschreven voor de film The Three Musketeers. De titel verwijst naar een citaat uit de films Eén voor allen, allen voor één. De single werd een wereldwijd succes met nummer-1 notities in een aantal landen. In Nederland en België kwam het niet zover.

Bron: Wikipedia

dinsdag 6 april 2021

Backstreet Boys - Shape of my heart


De Backstreet Boys is een Amerikaanse boyband uit OrlandoFlorida, die is opgericht in 1993 en bestaat uit Nick CarterBrian LittrellAJ McLeanHowie Dorough en Kevin Richardson (hij verliet de groep in 2006, maar keerde in 2012 terug).

Bron : Wikipedia