donderdag 15 april 2021

Def Dames Dope - Feel Free

 

Def Dames Dope werd begin jaren 90 opgericht door Larissa en Axana Ceulemans. Zij vroegen Phil Wilde en Peter Bauwens, die een muziekproductiebedrijfje vormden. Phil Wilde boekte op dat moment reeds grote successen met 2Unlimited, samen met Jean-Paul Decoster. De act van Def Dames Dope werd hierna gecomplementeerd met vier danseressen. In de zomer van 1993 wonnen ze de Radio 2 Zomerhit met Ain't Nothing To It.

In Zuid-Afrika toerde de groep in het voorprogramma van Latoya Jackson. Def Dames Dope haalde de hitlijsten in Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Canada en Israël. In 1995 bracht de band een tweede album uit, waarop zangeres Axana Ceulemans de teksten verzorgde.

Na de gloriejaren van 1993 tot 1996, volgde een rustperiode van 6 jaar. In de zomer van 2002 bracht Def Dames Dope (met Snake, TRS, H2O en Tabasco) nog een reünie-single Beep Beep uit zonder medewerking van Wilde & Bauwens. De single werd geen groot succes. Op 10 april 2010 stond de groep met z'n vijven (Snake, Can-D-Cash, TRS, H20 & Tabasco) op het podium in Hasselt tijdens I love the 90's.

In 2016 kondigden de zussen Ceulemans een comeback aan, met nieuw materiaal. Behalve de zussen geven twee dansers de vernieuwde groep vorm. Hun naam wordt sindsdien geschreven als "Def Dames Dope®".  In 2019 houdt de groep er opnieuw mee op en geeft ze een afscheidstournee.

Bron : WikipediaGeen opmerkingen:

Een reactie posten