dinsdag 20 april 2021

Evanescence - My Immortal

De band bestond oorspronkelijk alleen uit Amy Lee (zang/piano/gitaar/harp) en Ben Moody (gitaar, piano). Ze ontmoetten elkaar op een kamp, waar ze erachter kwamen dat hun muzieksmaken niet ver uit elkaar lagen, en ze begonnen samen nummers te schrijven en te spelen in lokale gelegenheden. Zo ontstond Evanescence. Tijdens concerten vulden John LeCompt (gitaar) en Rocky Gray (drums) de band altijd aan.

Lee en Moody zijn lange tijd de basis gebleven van de band. Des te opmerkelijker was het dat Moody eind 2003 opstapte, midden in een tour door Europa. In 2005 volgde Terry Balsamo Moody als gitarist op. Het is niet helemaal zeker waarom Moody opstapte, maar volgens een interview met Amy in het tijdschrift Aardschok omdat hij met zichzelf in de knoop zat. Ook het muzikale meningsverschil (Moody wilde zo veel mogelijk cd's verkopen, Lee wilde meer de creatieve kant op) speelde mee. In de zomer van 2006 stopte ook bassist Will Boyd. Hij zag het niet zitten om opnieuw te gaan toeren. Tim McCord werd zijn opvolger.

Op 4 mei 2007 maakte de LA Daily Newspaper bekend dat John LeCompt door zangeres Amy Lee, naar eigen zeggen zonder een goede reden, uit de band gezet was. LeCompt maakte daarna bekend dat drummer Rocky Gray ook stopte met Evanescence, omdat ze al hun energie in de nieuwe band Machina wilden steken. Rocky Gray en John Lecompt werden vervangen door Will Hunt en Troy Mclawhorn, beiden van Dark New Day.

Op 7 augustus 2015 werd bekend dat gitarist Terry Balsamo de band ging verlaten. Jen Majura werd gepresenteerd als het nieuwe bandlid.

Bron : Wikipedia

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten