dinsdag 13 april 2021

Steps - After the love was gone

Steps is een Britse popgroep die een aantal hits had. De band bestaat uit Ian 'H' Watkins, Claire Richards, Faye Tozer, Lisa Scott-Lee en Lee Latchford Evans. In alle videoclips kwamen eigen danspasjes voor. Deze danspasjes zaten bij de meeste van hun singles zodat fans mee konden dansen met de muziek, hetgeen de naam Steps verklaart.

Met hun tweede single Last thing on my mind scoorde Steps in België zijn allereerste nummer 1-hit. De single stond 10 weken bovenaan de hitlijsten. De opvolger, One for sorrow, bereikte eveneens de hoogste plaats in de hitparade. Ook 5 6 7 8 en Heartbeat/Tragedy bereikten de top 10.

Steps werd opgericht op 7 mei 1997. De vijf leden die de groep zouden vormen werden gezocht via een auditie, uiteindelijk waren deze vijf Claire Richards, Faye Tozer, Lisa Scott-LeeIan Watkins, ook bekend als H., en Lee Latchford-Evans. Op 26 december 2001 ging de groep uit elkaar. Na de breuk kregen H and Claire nog een programma op de BBC. Ze gingen ook als duo verder en scoorden in het Verenigd Koninkrijk hits met DJHalf a heart en All out of love. Lisa deed mee aan het programma Dancing on Ice. In 2007 maken Faye en Claire hun comeback met een soloplaat.

Bron : Wikipedia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten